26 Şubat 2008 Salı

MAKYAJ YAPARKEN BİLMENİZ GEREKENLER


Makyaj yapmanın sırları
Makyaj yapmayan kadın var mı? Kimi ara sıra, kimi her gün; kimi bolca, kimi belli belirsiz ama illaki makyaj yapar. Elbette, makyajın vazgeçilmez beşlisi de yakından tanınır; fondöten, pudra, allık, rimel ve ruj.Fondöten, pudra, allık, rimel ve ruju doğru uygulama teknikleri nelerdir? Renk seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? İşte size profesyonellerden makyaj sırları.

MAKYAJ

Merkezimizde makyaj konusunda uzman makyözümüz tarafından yapılmakta ve ürün olarak profesyonel makyaj amaçlı ve su bazlı KRYOLAN ürünleri kullanılmaktadır. Bu ürünler su bazlı olduğu için cildin hava almasını engellemez ve sahne makyajı gibi uzun süreli kullanımlarda cilt açısından hiçbir risk taşımaz. Zararlı kimyevi madde içermedikleri için allerjik reaksiyona sebebiyet vermez. Sulu boya resim yapar gibi su ve fırça yardımıyla uygulandığı için yüz şekline uygun değişikliklerin yapılması,orantısızlıkların gizlenip güzelliklerin ortaya çıkarılması daha kolaydır ve böylece makyaj kalıp gibi durmazve yüze derin bir anlam kazandırır. Ter, su, gözyaşı gibi etkenlerle bozulmaz. Far, allık ve ruj setlerinde onlarca renk alternatifi olan bu ürün grubu su bazlı olduğu için temizleme sütüyle çok çabuk temizlenir.
KAPATICI ( CONSEALER)
Oldukça yoğun macun kıvamındaki ürünlerdir. Ciltteki kusurları, lekeleri ve göz altındaki morlukları kapatmak için kullanılır. Piyasada genellikle stick ( kalıplaştırılmış çubuk) şeklinde bulunur. Fondotenin altına doğrudan uygulanır. Gerekirse parmaklar yardımıyla uygulanır.

FONDÖTEN
Fondöten, yüzünüze pürüzsüzlük sağlar ve onu makyaja hazırlar. Düzgün görünümlü bir ten ve makyajda başarılı bir sonuç için fondöten seçimi çok önem taşır. Kullandığınız fondötenin yapısı ve rengi cildinizin tipine ve rengine uygun olmalı; cilt renginizden daha açık bir fondöten rengi seçmek daha doğru olur.
FONDOTEN ÇEŞİTLERİ
KREM FONDÖTEN: Bunlar fondöten ve pudra karışımından oluşur. Cilde en doğal görünümü bu fondötenler verir, oldukça mat(donuk) bir görüntü oluştururlar. Oldukça dayanıklıdırlar. Hem KURU hem YAĞLI ciltler için üretilirler. Bunlar elle uygulanabilir, ayrıca suyla çıkmazlar.
SIVI (LİKİT) FONDÖTENLER: Krem fondötenlerle aynı bilişime sahiptir, ancak yapısındaki su oranı daha fazladır. Bazı sıvı fondötenler, yağlı ciltlere yönelik olarak yağsız hazırlanır ve az miktarda alkol içerir. Ayrıca, KURU ve NORMAL CİLTLER için nemlendirici içerenleri ve SİVİLCELİ ciltler için tedavi amaçlı hazırlanmış olanları da mevcuttur. Sıvı fondötenler elle ya da süngerle uygulanabilir. Kapatıcı etkisi azdır.
KALIP FONDÖTENLER: Renk verici, kadifemsi bir görünüm sağlayıcı ve ciltteki küçük bozuklukları gizlemeye yardımcı özelliktedir. Kapatıcı etkisi çok fazladır. Nemlendirilmiş süngerle uygulanır. Bu fondöten genellikle YAĞLI CİLTLERDE etkilidir, KURU ciltlere önerilmez. Eğer ki KURU CİLDE uygulanacaksa altına mutlaka nemlendirici sürülmelidir.
Fondötenin her zaman temiz ve nemlendirilmiş cilde uygulanması gerekir.

Uygulama
*Kompakt fondöten dışında tüm fondötenleri sürerken parmak uçlarınızı kullanın. Elin ısısı fondötenin akıcılığını artırdığı için hem cilde yedirmek daha kolay olur hem de dayanıklılığı artar. En önemlisi daha doğal bir görünüm sağlar.

*Fondöteni alnınıza, burnunuza, yanaklarınıza ve çenenize benek benek sürün. Az miktar ile başlayın, gerekirse ilave edersiniz. Çok fazla miktar, sürülmeyi zorlaştıracağı gibi maske etkisi de yaratır.
*Cildinize parmaklarınızla basınç uygulayarak ortadan kenarlara doğru tüm yüzünüze yayın. Boyun ve kulaklara doğru rengi iyice yedirin.
*Yüzde renk bütünlüğü sağlamak için göz kapaklarınızın üzerine ve gözün alt kısmına da ( kirpiklere değmeden ) sürün.
*Profesyonel bir sonuç istiyorsanız, nemli bir sünger ile yüzün dışına doğru fondötenin üzerinden geçin.
*Diğer uygulamalara geçmeden önce fondötenin cildinize iyice oturması için bir süre bekleyin.
*Fondöteni yeni sürmenize rağmen sivilce veya göz altı halkaları tam kapanmamış olabilir. Bir kapatıcı ( concealer ) ile bu hataları düzeltmek gerekir.
PUDRA
Pudra, makyajın vazgeçilmezidir. Teni matlaştırır, bütünlüğü sağlar ve fondöteni sabitler. İki türü vardır: Toz pudralar, çok ince ve hafif bir yapıya sahiptir; fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüm sağlar. Kompakt pudralar ise, taşınma ve kullanım kolaylığından dolayı daha çok tercih edilir. Makyajı sabitlemek ve gün boyu rötuş yapmak için idealdirler; toz pudralara göre daha pudralı bir sonuç verirler.PUDRA KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
*Hızlı ve sistemli uygulanmalı
*Cildin tamamına sürülmeli
*Uygulamadan sonra eğer kaldıysa kaşlardaki ve saç diplerindeki pudra artıkları bir fırçayla temizlenmelidir.
Uygulama yüzdeki ayva tüyleri yönünde olmalıdır
Yaşlı ve aşırı kuru ciltlere, ayrıca yüzdeki aşırı tüylenme durumunda pudra uygulanmamalıd
ır
Uygulama

Toz pudra kullanıyorsanız uygulama için pudra ponponu tercih edin. ( Ponpon yoksa, bir pamuk Pedin arasını açıp biraz toz pudra koyarak geçici bir ponpon yapabilirsiniz. ) Pudrayı hafif vuruşlarla, tüm yüzünüze uygulayın. Daha sonra, büyük bir fırçayla fazlalıkları alın. Kompakt pudra için fırça kullanmak en uygunudur.

Pudrayı uygularken fırçayı yüzünüzde hızlı hareketlerle sağdan sola ve yukarıdan aşağıya dolaştırın. Böylece pudra yüzünüze eşit olarak dağılacaktır.
ALLIK
Allık, yüze mutlu bir görünüm verir ve cilde canlılık kazandırır. Göz ve dudaklar arasındaki renk dengesini koruduğu için seçtiğiniz rengin ruj renginizle uyumuna özen gösterin.
Uygulama
*Gülümseyin ve allığı yanağınızın en yüksek noktasına sürün. Yoğun görünmemesi, ayrı bir bölüm gibi durmaması için rengi azar azar ve fırçadaki fazlalıkları üfleyerek uygulayın.
*Yüzün dışına doğru, dairesel ve hafif hareketlerle uygulamayı sürdürün. Görünümde bütünlük sağlamak için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafifçe dokundurun. Renginiz çok koyu veya yoğun kaçtıysa ten renginizden daha açık bir pudra ile yoğunluğu azaltın.
RİMEL
Rimel, bakışlarınıza yoğunluk, anlam ve güç kazandırır. Yorgun görünümü bir anda yok eder, canlılık verir. Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da onlara hacim kazandırabilirsiniz. Seçim sizin! Rimelinizin fırçasını düzenli olarak temizleyin. Böylelikle daha önceki kullanımlarınızdan kalmış olan artıklar kirpiklerinizin üzerinde topçuklar oluşturmaz.RİMEL ALIRKEN DİKKA EDİLECEK NOKTALARKolay uygulanmalı
Kirpikleri yapıştırmamalı
Dağılmamalı
Göz yaşı ve yağmurla akmamalı
Göz sağlığına uygun olmalıdır


UygulamaRimelin iyi tutması için kirpikleriniz temiz ve kuru olmalı. Eğer lens kullanıyorsanız, rimeli sürmeden önce lenslerinizi takmayı unutmayın. Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek ilk katı sürün. Kirpiklerinizin kurumasını bekleyin, daha sonra ikinci katı uygulayın. Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız, fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin. Eğer uzun görünsünler istiyorsanız, fırçayı dik olarak tutup kirpikleri tek tek boyayın. Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirlerinden ayırın. Uygulama sırasında göz çevrenize rimel bulaştırdıysanız bir kaç saniye bekleyin ve bir pamuklu çubuk yardımıyla temizleyin.
RUJ

Makyajı tamamlayan son dokunuştur. İyi uygulanmış bir ruj yüzünüzü anında canlandıracak hatta gözlerinizin parlaklığını bile vurgulayacak güçtedir. Renk seçiminiz zevkinize, kıyafetinizin rengine ya da moda renklere göre değişse de dudaklarınızın biçimini de göz önünde bulundurmalısınız.Dudaklarınız dolgunsa, yumuşak tonlarda mat rujları tercih edin. İnce ise, koyu renkli parlak rujlar kullanın.
UygulamaRujunuza uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudak kaleminizin ucu iyice açık olmalı. Dudağınızın her tarafını kalemle doldurun. Böylece hem rujunuzun ömrü uzayacak hem de silinmeye başladığında dudaklarınız cansız görünmeyecektir. Artık rujunuzu sürebilirsiniz. Uygulamayı fırçayla yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.Kalıcılığını artırmak için ilk katı sürdükten sonra fazlasını kağıt mendille alın ve ikinci katı sürün.Işıltılı görünüm için, dudaklarınızın tam ortasına renksiz bir parlatıcı dokundurun.
FAR (EYE SHADOW)
göz kapağını boyamak, renk ve derinlik vermek, gözlerin yapısındaki kusurları kapatmak için kullanılan ürünlerdir. Krem, pudra,likit ve kalem şeklindedirler.
KREM FARLAR: Temellerinde sıvı yağ bulunur. Yumuşakça yayılırlar. Uygulanması zordur. Çünkü göz kapağında zor dağılır. Bu farlar pudrayla birleştirilmelidir. Böylece far kıvrımların arasında birikmez.PUDRA FARLAR: Günümüzde yaygın olarak kullanılan farlardır. Uygulanması en kolay farlardır. Ancak uygun zemin oluşturulmadan sürülürse kalıcı olmaz. Aplikatör yardımıyla uygulanır.LİKİT FARLAR: Kahverengi, siyah, lacivert gibi koyu renktedirler. Suyla karıştırılarak eyeliner olarak kullanılır, ince bir fırçayla uygulanır.KALEM FARLAR: Sıkıştırılarak kalem haline getirilmiş farlardır. Bunların da dağılması oldukça zordur. Genellikle göz kapağında ince bir hat oluşturmak için uygulanır.

Hiç yorum yok: