25 Şubat 2008 Pazartesi

GÖZ ŞEKLİNE GÖRE MAKYAJ 2017-2018

GÖZ ŞEKLİNE GÖRE MAKYAJGözler yüzün en çok dikkat çeken bölgesidir. Teninize ve saçınıza uygun bir göz makyajı ile çok etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz. Bunun yanında gözlerinizdeki anlamı ön plana çıkarmak için göz şeklinize uygun makyaj yapmalısınız. Böylelikle küçük olan gözlerinizin büyük görünmesini sağlayabilir, istediğiniz etkileyici bakışları elde edebilirsiniz. Unutmayın anlamlı bakışlar doğru yapılan makyajla ortaya çıkar…

BADEM GÖZLEEn ideal göz yapısıdır. Her türlü moda makyaj rahatlıkla uygulanabilir.

FAR: yukarı ve dışa genişleyecek şekilde, göz kapağının iç ve dış kısmına sürülüp kıvrımlar vurgulanır. Bir ton açık farla göz kapağının orta kısmı ve kaş kıvrımının altı boyanır. Alt kirpiklerin altı da hafifçe renklendirilir.
RİMEL: tüm üst ve alt kirpiklere uygulanır.

BİRBİRİNE YAKIN GÖZLER
KAŞLAR: Kaşlar, göz açısını aşmamalıdır. Kaşların arasını daha açık göstermek için kaşları alırken dikkatli olunmalı, burun kemiğindeki kaşlar üçgen alınmalıdır.
FAR: Gözün dış köşesi vurgulanır. Burun kemiğine yakın yerlere açık renk farlar uygulanır. Koyu renk far ise kaş kemiğinden yukarı ve dışa doğru sürülür. Kaş kemiğinin üzeri aydınlatılır. Göz kapağındaki çizgiler belirginleştirilir.
RİMEL: İlk kat rimel tüm kirpiklere, ikinci kat ise sadece dış köşedeki kirpiklere uygulanır.

BİRBİRİNDEN UZAK GÖZLER

KAŞLAR: Burun kemiğine yakın olacak şekilde alınmalı, gerekirse boyanmalıdır.
FAR: Gözün, burun kemiğine yakın olan iç kısmı koyu renk farla vurgulanır, dış köşelerde ise açık renkler kullanılır. Buruna yakın olan kısım, kaşa doğru üçgen olacak şekilde boyanır.
RİMEL: İç ve orta kısımdaki kirpikler 3 - 4 kat rimel sürülerek iyice belirginleştirilir.

ÇUKUR – KÜÇÜK GÖZLER

Bu tür gözlerde kaş altı bölgesi daha kabarık, göz kapağı ise daha incedir.
KAŞLAR: Çok ince ve yüksek kavisli olmalıdır.
FAR: Doğal göz hattının daha yukarıda göstermek için göz hattının üzerine koyu renk bir farla çizgi yapılır. Göz hattına ve altına daha açık bir far sürülür. Gizlenmek istenen doğal hatta kesinlikle koyu renk sürülmez. Göz hattının üstüne kalan bölgeye açık renk far sürülür.
RİMEL: Tüm kirpiklere bol miktarda rimel uygulanır.
KALEM / EYE-LİNER: Göz üstüne mutlaka eye-liner ya da kalem çekilmelidir.

ÇEKİK GÖZLER
FAR: Göz üstüne koyu renk far sürülür. Eğer gözlerin çekikliği vurgulanmak isteniyorsa köşelere daha koyu bir renk üçgen yapılır. Gözün çekikliği nötr duruma getirilmek isteniyorsa gözün hemen üstüne (oynar göz kapağına) açık renk, kaşlara kadar olan bölgeye ise koyu renk far uygulanır.
RİMEL: Tüm kirpikler rimelle belirginleştirilir.
KALEM/EYE-LİNER: Göz üstüne mutlaka eye-liner ya da kalem çekilmelidir.

PATLAK GÖZLER
FAR: Koyu renk bir far gözün hemen üstüne (oynar göz kapağına) sürülür, yukarı ve dışa doğru yayılır. Kaş kemiği bölgesi ise aydınlatılarak dikkat bu bölgeye çekilir. Kullanılacak farlar mat olmalı, kesinlikle sedefli far seçilmemelidir.
RİMEL: Üst ve alt kirpiklere fazla olmamak koşuluyla bir kat rimel sürülür.
KALEM/EYE-LİNER: Yalnızca üst kirpik diplerine çekilir, kalan ya da ince olabilir. Alt kirpik diplerine uygulanmaz.

Hiç yorum yok: