5 Mart 2013 Salı

LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYONDA ÜTÜLEME SİSTEMİ;

LAZER EPİLASYON
 
İstenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışığı, cilt dokusuna zarar vermeden geçer, kıl kökündeki pigmentler (renkli hücrelere) tarafından emilir ve ışık ...enerjisi ısı enerjisine dönüşür. Kök ısısının 60-70 dereceye yükselmesi amaçlanır. Bu seviyeye çıkan kök içi ısı; kıl kökündeki büyüme hücrelerini tahrip eder ve kıl kökünden yeni bir tüy çıkmasını engellemiş olur. Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkiler ama bütün kökler aynı anda anajen fazda (aktif) olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama yapmak gerekecektir. Kılların kalınlığı, yoğunluğu ve rengi her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Biz hastalarımızın en az 3 seans tedaviye devam etmelerini istiyoruz. 3 seans birçok hasta için tatmin edici bir sonuç verebiliyor. Ancak tüylerin tamamen ortadan kalkması arzulanıyorsa; hastanın daha fazla devam etmesi gerekebilmektedir.

Lazer epilasyon uygulamasında süreler değişkendir. Ortalama bıyık ve çene bölgesi 4–5 dakikada tamamlanırken, her iki bacak 2–3 saat sürebilmektedir. Seans araları 45–60 gündür. Seans aralıkları tedavi ilerledikçe uzar.

Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.

Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır.
Lazerin ürettiği enerji bir ışıktır ve cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi de yoktur.

Hamileler dışında 18 yaşından büyük herkese lazer epilasyon uygulanabilmektedir.

Hiç yorum yok: