29 Şubat 2012 Çarşamba

PARAFFİN EL & AYAK BAKIMI (SPA)












PARAFFİN EL & AYAK BAKIMI

Parafin vücut görüntüsünün pürüzsüz ve daha canlı görünmesine yardımcı olur. Parafin daha çok el ve ayak bakımında, sırt, dekolte, bacak selülitli bölgelerde kullanılır. Cildin dokusunu korur, canlandırır, yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Cilde derinlemesine intibak ederek, cildin nem oranını arttırır.

Uygulama sırasında ciltte yanma olmaz. 45-50 derece civarında eritilerek vücuda sürüldüğünde, cildi ısıtır. Cilt yüzeyi parafin ile kaplandığında cilt nefes alışı engellenir. 20 dakika bekletildiğinde vücut otomatikman o bölgeye enerji gönderir. Parafin ciltten soyulduğunda toksin atma işlemi gerçekleşir. Cildin gözeneklerini açarak oksijen alışverişini daha rahat yapması sağlar, nemlendirir ve besler. Bu sayede cildin pürüzsüz ve parlak olmasını sağlanır.

Tatil dönüşlerinde güneşe maruz kalmış ciltlerde nemsizlik oranı düşerek, çok fazla kuruma görülür. Parafin bu anlamda cildi, güzel görünüme ve pürüzsüz sağlıklı görünüme kavuşturur.

Kış aylarında ise soğuktan kuruyan, çatlayan el ve ayaklarda parafin bakımları çok fazla kullanılmaktadır.

El ve ayak bakımında en çok kullanılan yöntem parafin yöntemidir.. Diğer yöntemlerde çeşitlilik gösterir. Önce el veya ayak peeling yapılır. Solüsyonlu suda yıkanıp parafine batırılır. Strece sarılır ve havluyla soğuyana kadar bekletilir..Parafin temizlenip bitirilir..

Bazı bakımlarda da maske ile yapılır.. Bu bakımlarda cilt yenilenir kırışık azalır.. Cilt tazelenir..

Hiç yorum yok: